- Pontevedra acolle este venres 28 de outubro un workshop sobre novas tendencias en nutrición deportiva.
- A Facultade de Ciencias da Educación e do Deporte dá Universidade de Vigo será a sede do evento a partir das 10.00h.
O Clúster Galego da Industria do Deporte e o Benestar e a Clúster Alimentario de Galicia (Clusaga) organizan conxuntamente este venres 28 de outubro un workshop titulado: “tendencias actuais en nutrición deportiva”.
Este evento, que se celebrará na Facultade de Ciencias dá Educación e do Deporte da Universidade de Vigo (Pontevedra), enmárcase nos grupos de traballo relacionados coa innovación e a transferencia de coñecemento que comparten ambas as agrupacións industriais, e supón a primeira acción colaborativa entre ambas as entidades.
🗓️O venres xa sabedes que tedes unha cita en Pontevedra con @clusaga e @Cluster_deporte. Falaremos das novas tendencias na nutrición deportiva.
👤O programa do workshop inclúe a intervención de @azti_brta “Smart Nutrition Lab. Nutrición intelixente e deporte (@AthleticClub)”. pic.twitter.com/6KUQxCw0s5
— Clúster Galego Industria do Deporte e o Benestar (@Cluster_deporte) October 25, 2022
A xornada dará comezo ás 10.00 horas e estará estruturada nun relatorio, dúas mesas redondas e conclusións e peche institucional, para o cal se contará con representantes da Dirección Xeral de Saúde Pública e da Secretaría Xeral para ou Deporte da Xunta de Galicia. Para pechar esta xornada, as persoas asistentas poderán gozar dunha visita guiada polo Centro Galego de Tecnificación Deportiva (CGTD).
O relatorio, a cargo do investigador de AZTI Javier Amezaga, abordará un proxecto do Athletic Club de Bilbao no que colabora esta entidade en calidade de socio científico, o “Smart Nutrition Lab”. Trátase dunha iniciativa de nutrición personalizada pioneira na industria deportiva internacional, que configura un espazo referente na área da nutrición intelixente asociada á práctica profesional do deporte.
“Innovación en alimentación e bebidas para o deporte”
A continuación, a mesa redonda “Innovación en alimentación e bebidas para o deporte”, moderada pola coordinadora da área de Mercados de Clusaga, Belén Vázquez, reunirá a Gerardo da Huz, CEO de Augas de Rodas; Mariluz Obermeier, Account Manager de Grupo Leche Río; e José André, director de desenvolvemento de negocio de Tabalú.
“Fisioloxía do deporte, nutrición e requirimentos na práctica deportiva”
A segunda mesa, moderada pola xerente da Clúster Galego da Industria do Deporte Sofía Toro, e titulada “Fisioloxía do deporte, nutrición e requirimentos na práctica deportiva”, implica a Pablo Dapena, deportista triatleta internacional; Federico Mallo, catedrático de Fisioloxía-Endocrinoloxía na UVigo; e Santiago Perote, médico do Centro Galego de Tecnificación Deportiva.
Ver esta publicación en Instagram
Para o Clúster Galego da Industria do Deporte esta actividade “encáixase no traballo realizado pola comisión de “Transferencia de Coñecemento e Novas Empresas”, entendendo a entidade que se trata dunha xornada de valor para coñecer as novas tendencias no subsector dos produtos alimenticios deportivos. A innovación é unha dos acenos de identidade do deporte galego, campo onde a Agrupación industrial ten como liña estratéxica de actuación dotar de información e formación ao seu ecosistema, co fin de incentivar a creación de proxectos empresariais novos que sigan situando a Galicia na vangarda do deporte”.