- A concelleira de Deportes do Concello da Coruña, Mónica Martínez, entregoulle hoxe á Cocina Económica os 2.250 euros recadados nesta entrega da San Silvestre coruñesa, en que particulares doaron para a entidade máis de 500 quilos de alimentos e as firmas patrocinadoras contribuíron con bebidas, comida e paquetes con agasallos para as familias máis vulnerables.
A concelleira de Deportes, Mónica Martínez, entregoulle un cheque de 2.250 euros ao presidente da Cocina Económica, Jacinto Torres, para dar así conta do que se recadou este ano na undécima carreira San Silvestre.
A edila destacou que, pese ás circunstancias, A Coruña volveunos sorprender até conseguir altas cotas de participación: “Salvando a proba vallecana, a nosa San Silvestre, con 1.850 corredoras/es, foi unha das convocatorias virtuais que logrou unha maior asistencia de público”.
Martínez destacou que, ademais desta cifra, houbo particulares que doaron até 545 quilos de alimentos nestas datas, que se sumaron aos 70 quilos de roscóns de Reis que achegou a firma Tahonas Debén, os 200 paquetes con agasallos que repartiu Gadis e as 2.800 bebidas distribuídas por Coca-Cola.
Mónica Martínez: “A San Silvestre correuse tamén fóra da Coruña
A concelleira de Deportes, indicou que o obxectivo deste ano era alcanzar os mil participantes, polo que as preto de 2.000 persoas inscritas confirman que esta iniciativa medra e encara estes tempos estraños con máis forza ca nunca: “E non só na Coruña, a San Silvestre correuse tamén fóra da cidade. Enviamos camisetas a Estados Unidos, Venezuela e Reino Unido. Recibimos peticións de lugares repartidos por todo o Estado e os 5 e os 10 km solidarios tiveron panos de fondo ben diferentes, desde as praias de Miami ás de California ou Illinois”.
Ademais, asegurou que este ano “fomos máis as mulleres as que nos animamos a participar”.

Pola súa parte, David Iglesias, presidente do Club Rialto e organizador da carreira, agradeceulles ao Concello da Coruña e aos distintos patrocinadores que leven tantos anos contribuíndo coa carreira, sobre todo nesta edición en que a Cocina Económica necesita máis apoios: “Isto supón outro paso para seguirmos facendo máis grande a nosa cidade”, afirmou.
Pola súa parte, Jacinto Torres, agradeceu o xesto de hoxe en nome da entidade e afirmou que cada vez son máis as persoas que acoden a ela en busca de comida. Aínda así, o responsable destacou o espírito solidario da veciñanza, logo de ver colas de máis de cen persoas para realizar donativos: “Isto fixo que o chef José Andrés viñese até aquí para elaborar menús despois de investigar cal era a organización sen ánimo de lucro que mellor funcionaba no país”.