- Educadores ambientais de Cada Lata Conta lembrarán aos participantes a importancia de reciclar.
Cada Lata Conta (Programa europeo de sensibilización ambiental) colabora co Concello da Coruña e a San Silvestre Coruña para fomentar a reciclaxe na carreira, axudando a que a proba sexa, ademais de divertida, máis sostible e respectuosa coa contorna.
Educadores ambientais percorrerán a meta coas súas mochilas recolectoras de latas sensibilizando aos corredores e asistentes sobre a importancia de reciclar tamén en momentos deportivos e de lecer como este, onde se adoitan xerar residuos como envases e restos orgánicos. Ademais, a organización, xunto con Cada Lata Conta, instalará varios puntos de reciclaxe para separar e depositar os residuos no contedor correspondente (envases, cartón e resto).
“Un ano máis, sumámonos a esta carreira para facilitar ás persoas a reciclaxe, apoiando ao Concello e á organización de San Silvestre Coruña na súa xestión de residuos. O obxectivo de Cada Lata Conta é conseguir que se reciclen o 100% das latas que se consomen, é por iso que animamos aos participantes para depositalas no contedor amarelo, un xesto moi sinxelo que axuda a aforrar en materiais e reducir un 70% o consumo de auga e un 95% o consumo de enerxía”, explicou Pablo García, director de Cada Lata Conta en España.
Grazas a esta colaboración, a San Silvestre Coruña promoverá de novo a reciclaxe fomentando a economía circular e o coidado da cidade. O Concello dá Coruña mostra, unha vez máis, o seu apoio a Cada Lata Conta, con quen xa realiza proxectos de sensibilización ambiental desde 2020, como a campaña “Circula a túa lata”, de reciclaxe en praias, que leva a cabo durante o verán.
Sobre Cada Lata Conta
Cada Lata Conta é un programa europeo que promove a reciclaxe de latas de bebidas en eventos e espazos públicos. Este programa, con presenza en 14 países de Europa, naceu en Reino Unido en 2009 e chegou a España en 2015.
Desde entón, Cada Lata Conta non parou de traballar para concienciar sobre a importancia da reciclaxe de latas de bebidas no contedor amarelo, un xesto que contribúe a frear o cambio climático, reducindo emisións de CO2.O obxectivo deste programa é implicar a todos os cidadáns para conseguir unha taxa do 100% de reciclaxe destas latas que, ao estar compostas de metal, poden reciclarse infinitamente sen perder calidade.
Recollida de dorsais desde o martes 27 de decembro
Os máis de 4.500 participantes na proba poderán recoller a bolsa do corredor durante os días 27, 28, 29 e 30 en Decathlon Coruña, en Marineda City, de 11.00 a 21.00 horas.
Este ano, como novidade, tamén poderán retirar os dorsais o mesmo día da carreira, o 31 de decembro, no mesmo lugar, de 10.00 a 15.00 horas. Calquera persoa poderá recoller o dorsal dun ou varios corredores rexistrados.
A San Silvestre Coruña sairá o 31 de decembro de O Parrote e discorrerá pola Mariña ata Juana de Vega e logo polo Paseo Marítimo para regresar de novo a O Parrote. Para quen non poidan participar de forma presencial, continúan os retos virtuais iniciados en 2020 na app, como as diversas etapas do Camiño Inglés.
Cocina Económica e Reis Magos de Verdade
Do mesmo xeito que en anos anteriores, a proba mantén o seu carácter solidario, co apoio a dous proxectos. Por unha banda, recóllense alimentos para a Cociña Económica, (con puntos de recollida durante a entrega de dorsais e o mesmo día da carreira), pero tamén colabora co proxecto Reis Magos de verdade, no que se recollen cartas de nenos e maiores para que quen desexe colaborar poidan converterse en paxes das súas Maxestades de Oriente para levar agasallos e sorrisos a quen máis o necesitan. Quen desexe colaborar poden facelo apuntándose na páxina web www.reyesmagosdeverdad.org.
Ademais, na súa intención de ser unha carreira integradora, a San Silvestre Coruña dispón de “dorsais solidarios” de apoio aos corredores e corredoras con capacidades especiais que o necesiten.
A XIII San Silvestre está organizada por Club Rialto, coa colaboración do Concello da Coruña. Máis información en www.sansilvestrecoruna.com e na app da carreira.